Buurtgenoten

Buurtgenoten 600px

Écht contact met je buurtgenoten

“Hoe gaat het? Goed hoor!” Bijna iedereen heeft wel oppervlakkig contact met mensen in de buurt. Maar soms mis je het échte contact met je buurtgenoten.

Soms kun je je in een gesprek wat verloren voelen en heb je behoefte aan verdieping. Dat is de reden waarom ik samen met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar ontmoetingen organiseer, waarbij  een gesprek ongestoord over de wezenlijke dingen in het leven kan gaan.

Tijdens Het gesprek over de wezenlijke dingen is er ruimte voor eigen inbreng: Wat vind je belangrijk, waar ben je trots op of wat had je misschien juist liever anders willen doen? Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van bestaande citaten over thema’s als levensloop, zingeving, toekomst, keuzes en gemis.

Als gespreksleider zorg ik voor een goede sfeer en let ik erop dat iedereen zich prettig en senang voelt. Ook mensen die het spannend vinden om een gesprek te beginnen, zijn van harte welkom. Wie daar behoefte aan heeft kan iets over zijn of haar eigen leven vertellen, het mag gaan over alles wat je bezighoudt. Maar als je het prettiger vindt om eerst even alleen te luisteren naar het verhaal van een ander is dat ook prima. Het mag allemaal. We luisteren zonder oordeel naar elkaar en alles wat gezegd wordt, blijft binnenskamers.

De ontmoetingen zijn bedoeld voor een ieder die geïnteresseerd is in het verhaal van de ander. Je gaat naar huis met meer gevoel van verbinding.

Het volgende gesprek is gepland op: zie agenda

Wil je meer weten of aanmelden? Bel of mail

 

Thema's en citaten die tijdens de worskhops worden gebruikt