Coming Out Day

Datum: 11 oktober 2021
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: COC Leiden - De Kroon

Ik ben gesprekleider voor het COC Leiden.
Een panel van van vijf deskundigen, de wethouder Werk, Inkomen, Economie & Cultuur van Leiden en geïnteresseerden in de zaal gaan met elkaar in gesprek over de thema’s:

LHBTI+:  Jong en Oud

LHBTI+ers zijn er in alle soorten en maten en ook in allerlei generaties. Wat is er in de afgelopen 25-50 jaar veranderd voor de acceptatie, emancipatie en zichtbaarheid van de regenbooggemeenschap? Welke gevolgen ondervinden ‘roze ouderen’ vandaag van het verleden? Hoe groot is het generatieverschil tussen de jongere en oudere LHBTI+ers?

Hoe veilig is zichtbaar zijn?

Bezig zijn met je eigen zichtbaarheid is kwetsbaar. Het vraagt zelfkennis om te weten wie je bent en wat je wilt laten zien. En dat in een buitenwereld waarvan je niet altijd weet hoe die gaat reageren of waarin geweld en discriminatie steeds meer op de loer lijken te liggen.
Hoe ga je als LHBTI+er of überhaupt als mens, om met je eigen zichtbaarheid? Denk je daarbij aan wat ‘ze’ van je gaan vinden? Of denk je juist aan wat je te bieden hebt? Voel je je veilig genoeg om zichtbaar te zijn?