Brainstormsessie “Snelle denkers, creatieve oplossingen”

Datum: 12 februari 2023
Tijd: 13:00 - 17:00
Locatie: Driebergen

Zondag 12 februari begeleid ik een brainstormsessie voor de vereniging Mensa. Mensa is een vereniging voor hoogbegaafden.

Hoogbegaafdheid gaat samen met snel denken en vaak betekent dat ook dat je voor een vraagstuk direct al meerdere oplossingen voor je ziet. Niet altijd valt dat in goede aarde want: te raar, te ver gezocht, te onmogelijk, te vaag, te …. Echte idea-killers!
Bij de brainstorm van Mensa kun je wel lekker losgaan en worden alle ideeën, hoe gek ook, juist gewaardeerd. Er wordt juist op voortgeborduurd: “ja, en ….”. Heerlijk!
Bij zo’n brainstormsessie krijgt de lucht altijd wat meer zuurstof en sprankelt het van de energie. Het brainstormen wordt bij Mensa dan ook frisdenken genoemd. De vuistregel voor frisdenken is: hoe minder je van het onderwerp af weet, hoe frisser je denkt!

De organisatie waarvoor we dit keer aan de slag gaan, is Society 4.0, de club die initiatieven ondersteunt die zich richten op een betere wereld. Denk hierbij aan inspiratie, kennisdeling, netwerken, inzetten van experts, actieplannen, concrete toepasbare oplossingen en waar mogelijk financiering.

De bijeenkomst is voor leden van Mensa. In overleg is het mogelijk een introducee mee te nemen.

Terug naar Agenda